Ruud: de nomade met de inbussleutel

Eén van de mensen waarbij het goed is als we hem niet op kantoor zien is Ruud. Dat klinkt gemeen, maar als on-site supervisor besteed hij het grootste deel van zijn tijd in het buitenland. Daar bouwt hij onze sorteerinstallaties op locatie bij onze klanten.

On-site at a project

Ruud: “On-site begin ik de dag om 7:15 met een bak koffie. Als supervisor stuur ik een team van 8 mensen aan. Ik moet dus scherp zijn. Op dit moment werk met een team van 5 mechanische monteurs, 2 elektrische monteurs en een supervisor. Ik ben dan continu vooruit aan het denken. Niet één dag, maar eerder een week. Heb ik alle spullen om verder te kunnen bouwen én de mensen die daarvoor nodig zijn?”

Vrijheid en creativiteit

Tijdens de installatie is Ruud degene die de beslissingen maakt on-site. “Kort door de bocht: ik zorg dat de machine binnen de deadline draait en de klant tevreden is. Ik krijg alle vrijheid in hoe ik dat doe.” zegt Ruud. “Deze vrijheid brengt ook verantwoordelijkheid. Ik loop met een logo van Equinox op m’n rug en wordt er dan ook op aangesproken als iets niet werkt.”

Communiceren met de klant en het team on-site is het belangrijkste tijdens een project. Niet altijd even makkelijk, want we spreken vaak een andere taal. Toch moet ik zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan en we naar verwachting leveren.“

Wil jij ook mooie dingen bouwen? Wij zoeken altijd technische mensen!

”Ik loop met een logo van Equinox op m’n rug en wordt er dan ook op aangesproken als iets niet werkt.”

Een andere belangrijke taak is het bewaken van de planning. “Soms moet je daarvoor flexibel zijn. Zit er iets tegen? Dan moet het snel opgelost worden. Daar is creativiteit voor nodig en je moet oplossingsgericht kunnen werken. Ik zie het als een uitdaging om aan het einde van de week te kunnen zeggen: alles wat op de planning stond is gelukt.”

De hele wereld over

Het reizen zit bij Ruud in het bloed. Hij geniet van alle landen die hij ondertussen bezocht heeft. “On-site zie je niet altijd veel van de omgeving. Ik werk nu twee weken aaneengesloten in het buitenland, gevolgd door een lang weekend thuis. Op mijn vrije dagen probeer ik altijd wat cultuur te snuiven. Voor mij was een recente installatie in Arras, Frankrijk een feestje. Ik ben erg geïnteresseerd in de tweede wereldoorlog en heb daar de hele omgeving uitgekamd!”

Wil jij ook zo’n leuke baan?

Plaats een reactie