Meinte: Groeien door te doen

Meinte werkt nu vier jaar bij Equinox. In deze vier jaar is hij gegroeid door praktijkervaring en zichzelf keer op keer te bewijzen. “Voor ik bij Equinox kwam werken stapte ik uit een carrière als chef-kok. Ik wilde bewust iets anders en had mijn zinnen gezet op werktuigbouwkunde. Helaas paste mijn middelbare school profiel niet: E&M in plaats van N&T of N&G. Daarom moest ik bijscholen, maar ik haalde één vak niet. Ik zal natuurkunde die twee tiende punt nooit helemaal vergeven. Hierdoor stond ik voor een splitsing: doorgaan met studeren of werk zoeken in de techniek en ervaring opdoen.werk zoeken in de techniek en ervaring opdoen.

Meinte voor een LR-sorter frame

Ik koos voor dat laatste. Bij Equinox heb ik de kans gekregen om mezelf te bewijzen. Ik ben begonnen in het magazijn als assemblage monteur en ben de afgelopen jaren enorm gegroeid in mijn rol. Zo installeer ik nu volledige sorteermachines bij onze klanten op locatie en neem ik de acceptatie test af. Het leukste aan mijn werk? Ik mag mooie dingen bouwen.”

Wil jij ook mooie dingen bouwen? Wij zoeken altijd technische mensen!

Het leukste aan mijn werk? Ik mag mooie dingen bouwen!”

Een sorteermachine begint met een treintje

Een beschrijving van een dag in de schoenen van Meinte dekt de lading niet. “Om een goed beeld van mijn functie te krijgen is het wellicht handig om het als een project te doorlopen. Voor mij begint elk project met de assemblage van onderdelen. Hier bouwen we stukken van de machine in hapklare brokken op. We assembleren trays, dropstations, camera opstellingen en meer. Dit gebeurt in een LEAN ‘treintje’, waar iedereen één specifieke taak uitvoert. Ik train het assemblage personeel terwijl ik de verschillende stappen in de assemblage overzie. Aan het einde van de lijn voer ik de eindcontrole uit om kwaliteit te garanderen.

Na de assemblage beginnen we met de bouw van de sorteermachine. Eerst in-huis, zodat we zeker weten dat de machine volledig functioneert vóór hij naar de klant gaat. Voordeel hiervan is dat al onze engineers in de buurt zijn. Als we tijdens de bouw een verbeterpunt of fout vinden kunnen we dit direct met het team oplossen.

Als de machine volledig staat beginnen we met testen. We zetten hem niet meteen aan, maar voeren eerst alle veiligheidschecks uit. Staan de crash sensoren goed afgesteld? Communiceren ze met de software? Zijn alle draaiende delen gecontroleerd?

Dan is het tijd om de machine te starten. Het maakt niet uit hoe vaak je dit hebt gedaan, de eerste keer starten is altijd spannend. Iedereen staat in opperste concentratie met een hand op de noodknop. We starten langzaam. We kijken, luisteren, voelen. Alles goed? Dan voeren we de snelheid langzaam op tot de max.”

“We kijken, luisteren, voelen. Alles goed? Dan voeren we de snelheid langzaam op tot de max”

Test één, twee… tienduizend

Om ervoor te zorgen dat onze producten voldoen aan de verwachting van de klant is testen cruciaal. Meinte vervolgt: “Mijn doel is om de testing & commissioning engineer het vertrouwen te geven dat het werkt. Hij of zij heeft de bouw niet meegemaakt, bewust niet. Er moet op dit punt met een verse blik naar de machine worden gekeken. De testing & commissioning engineer doorloopt het volledige testplan. Door kritisch te kijken voldoen we aan de verwachtingen en krijgen we een steeds betere machine. Elk testrapport is een leermoment voor onze hele organisatie.

Na de test reis ik de machine achterna. On-site ben ik verantwoordelijk voor de installatie en integratie. Ik werk samen met klanten en distributeurs om ervoor te zorgen dat het systeem werkt zoals het hoort.”

Meinte aan het werk op een nieuwe machine

Continu verbeteren

“Elk project wordt geëvalueerd. We zoeken altijd verbetering. Kritisch terugkijken is dan ook enorm belangrijk. Het leuke hieraan is dat ik met een jong en ambitieus team aan engineers kan samenwerken. We bespreken alle onderdelen van de installatie: mechanisch, elektrisch en software. Wat kan er nog beter?”

Maar dit is niet het einde: “Elke evaluatie dient als input voor een volgend project. Hier is de cirkel rond en beginnen we dus weer opnieuw.” Ook voor Meinte houdt het hier niet op: “Ik ben altijd ambitieus geweest. Bij Equinox krijg ik de kans om te groeien. Dat motiveert mij om meer te doen, te blijven groeien.“

Wil jij ook zo’n leuke baan?